logo Centrum overGewicht Malle
Technieken Maagband gastric bypass sleeve gastrectomie

Gastric Bypass

Operatie voorbereidende stappen voor de gastric bypass of sleeve

Eiwitrijk en koolhydraat arm dieet

Door middel van een koolhydraat arm en eiwitrijk dieet, dient de patient over een tijdsspanne van 2 tot 3 weken voor operatie nog tussen de 5 en 10 kg af te vallen. Dit dieet is van zeer groot belang, omdat
  • de lever krimpt en de chirurg een veel beter zicht krijgt op het operatieveld, en hierdoor de risico's een heel stuk kleiner worden
  • ook het binnenvet gaat krimpen en de kans op een sleeve als eerste stap in plaats van onmiddellijk een gastric bypass, een heel stuk kleiner wordt.
Dit dieet wordt uitgelegd door een dietist tijdens een gesprek enkele weken voor de ingreep. Mensen met diabetes zullen tijdens dit dieet hun gebruikelijke suiker controlerende medicatie moeten aanpassen. Ook die aanpassingen worden tijdens een gesprek met de endocrinoloog (diabetes specialist) vóór de start van het dieet besproken.