logo Centrum overGewicht Malle

Dr. S. Reremoser

Chirurg

Dr. S.C.M. Reremoser behaalt het diploma van Arts aan de Rijksuniversiteit te Gent (RUG) met onderscheiding in het jaar 2000. De opleiding tot Algemeen en Abdominaal Chirurg wordt eveneens gecoördineerd vanuit de RUG bij wezen van prof. B. de Hemptinne en prof. P. Pattyn, en succesvol beëindigd in 2006.

Een jaar als Chef de Clinique op de dienst Abdominale Heelkunde in het Ziekenhuis Oost Limburg te Genk volgt.

Vanaf 1 september 2007 is Dr. Reremoser fellow in het Daniël den Hoed Oncologisch Centrum te Rotterdam (onderdeel van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam) onder leiding van prof. A.G.M.M. Eggermont, en dit gedurende 9 maand. Dit wordt een periode met uitsluitend oncologische chirurgie met accenten op bekkenbodem chirugie, leverchirurgie, melanoomchirurgie en schildklierchirurgie. In die periode voert hij ook zelfstandig explantaties uit als een van de chirurgen die samenwerken met Eurotransplant.

Vanaf 1 mei 2008 vervoegt hij als staflid het team van de Algemene en Abdominale Chirurgie in het Ziekenhuis Oost Limburg, Genk, alwaar hij vooral de volgende pathologieën ter harte neemt:

  • chirurgie van de bovenste digestieve tractus (slokdarm en maag), oncologische ingrepen zowel als functionele ingrepen
  • leverchirurgie
  • hernia chirurgie: liesbreukherstel, littekenbreukherstel
  • melanoomchirurgie: reëxcisies met schildwachtklierprocedure, klieruitruimingen

Van november 2010 tot eind 2011 werkt hij in Bergen op Zoom, Nederland, waar hij samen met dr. Feskens gedurende ruim een jaar full-focus patienten begeleidt met overgewicht, al dan niet in combinatie met metabole aandoeningen. Hij voert hierbij een 350-tal gastric bypass procedures uit en ongeveer een 50-tal maagband procedures. Alle patienten, ook de niet-operatieve, worden multidisciplinair behandeld en opgevolgd.

Per 1 januari 2012 is dr. Reremoser begonnen in het AZ St Jozef, Malle, alwaar hij in nauwe samenwerking met dr. Van der Linden en dr. Nachtergaele de Algemene en Abdominale Chirurgie zal uitvoeren, met als specifieke aandachtsgebieden de obesitaschirurgie en bovenbuikschirurgie.

Bekijk ons team